Sportolás idős korban

0

Agysejtek karbantartása.

Van egy idős házaspár ismerősöm(70 év) akik váltig állítják a napi rendszeres olvasás a séta és az úszás úgy karban tartja az ember testét mint a vitaminok. Annyi gyümölcsöt nyers zöldséget amit meg kéne enniük egy nap azt már a fogaik sem nagyon bírják ezért kiegészítik az étrendjüket. De csak annyival amennyit a nyugdíjas pénztárca enged.
Az úszás nem terheli az izületeiket, az olvasás a pénztárcát. Könyvtárba járnak.
Egy tanulmány szerint akik fenntartották a mozgásra szánt idő mennyiségét idős korban is, amit már fiatalon megszoktak, azok idősen is jobb emlékező tehetséggel, tanulási képességekkel rendelkeztek. Nem futottak több kilómétert félre ne értsen senki. A rá szánt idő volt a fontos. Ami a mai korból nagyon hiányzik. Pedig lehetne mit tanulni elődeinktől is és beépíteni a kor új vívmányaiba az ő tudásukat.

Testtömeg index

0

Aki nagyon vigyáz az alakjára és egészségére annak biztos jól jön hogy meg tudja nézni a testmagasságához milyen testtömeg a legideálisabb. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani az alábbi táblázattal. Természetesena férfiak és a nők más értékek szerint vannak.

Testtömegindex táblázat: Férfiak.


Testtömegindex táblázat: Hölgyek.